torsdag 7 juni 2012

Rundgång

Äntligen gick vi runt banan! Cirrusar från ett vädersystem som möjligen livade upp klimatet i södra Skandinavien gjorde att det länge såg ut som att det inte skulle bli något, starten blev uppskjuten, banan kortades och när 15-metarna drogs upp såg det knappt flygbart ut. En stor lucka i cirrustäcket drev in över tävlingsområdet och plötsligt var det cumulus nästan överallt. Vi fick en fin resa upp till bergen, sedan insåg vi lite sent att högerspåret var bättre och flygningen i bergen tog vi hursomhelst väldigt försiktigt, framförallt i trakten av Sisteron. På hemvägen var det klart över Durance-dalen väster om färdlinjen och cumulus över Valonsol-platån öster därom. Spåret under molnen längs kanten fungerade utmärkt och problemet blev att bli av med höjden mot slutet. 101 km/h blev farten på AAT:n, vinnaren flög 118 och vi blev 9:a. Hursomhelst skönt att komma runt.

I förrgår, när så många landade ute, blev det två haverier fick vi höra på gårdagens briefing. En landade på Durance flodbädd i ganska stenig terräng, den andra om jag förstod det rätt på en bergsida och piloten fick någon form av ryggskada och skulle opereras under gårdagen. Inget alltför allvarligt dock, han kommer sas det tillbaka till Vinon mot slutet av denna vecka.

Idag står Open först så det blir lite stressigare med lunchen, annars är dagarna ganska lugna: upp 0800, frukost, kolla griden 0900, klä av och ställa ut planet, briefing 1030, lunch, preparera karta och instrument och besättning, första start 1300.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar