söndag 24 juni 2012

Morden i Midsomer

 Efter att ta livet av hela befolkningen i Midsommer med omnejd får manusförfattaren en segelflygtur i 50-årspresent. Inspirerad av detta kommer ett antal avsnitt att utspela sig på Midsomer Gliding Club som hittills undgått mordvågen som sveper över nejden år efter år.
Byggmalen har via hemliga källor kommit över synopsis till avsnitten:

Som vanligt verkar idyllen vara total när medlemmarna packar undan planen och börjar förbereda midsommarfirandet.
Väl till bords saknas ordföranden och efter ett intensivt letande...

återfinns han dränkt i ett dräneringsdike, strypt med låstråd, huggen med en duksax och med skallen krossad av ett monteringsverktyg till en Bergfalke II/55.

Polisen tillkallas och Barnaby med sidekick dyker snabbt upp. Förhör vidtager och det visar sig snart att alla i klubben haft motiv, medel och tillfälle att ta ordföranden av daga.


Mysteriet får sin upplösning när det visar sig att flera olika grupperingar tröttnat på de olika arbetsprojekten i klubben och i frustration över att aldrig få flyga, oberoende av varandra beslutat sig för att avsätta ordföranden. Permanent.

Eftersom det inte går att visa vilken av skadorna som var dödande och på grund av en teknikalitet i åtalet frias samtliga och kan återgå till segelflygandet.


Barnabys sista torra kommentar är "Och ironiskt nog hade han grävt diket själv."

I nästa avsnitt återfinns två av medlemmarna mumifierade framför TVn i klubbstugan. Mysteriet är totalt både hur det gått till, vem som gjort det och varför.


Efter sedvanliga förvecklingar som inkluderar att en av medlemmarna setts spöka, möjligen lätt självlysande som en följd av klubbstugans förflutna i kärnkraftprogrammet, visar det sig att båda fallit offer för näringsbrist eftersom de under lång tid bara ätit Dafgårds.


Midsommarfirandet i Göteborgs Segelflygklubb var däremot odramatiskt och mycket trevligt, tack till er som var där och gjorde att det blev så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar