söndag 3 juni 2012

Greoux

Ingen  flygning idag, en kallfront satte stopp för det. 15 meters fick gridda men jag tror inte de kom i luften. Peter och jag cyklade till grannbyn Greoux och åt lunch. Greoux är förutom en av startpunkterna en mindre turistfälla med termiska bad, vandringsled "Hälsans stig" och befinner sig i ena änden av Gorges du Verdon, EUs svar på Grand Canyon. Inte nära nog för en cykeltur tyvärr.

Imorgon är det risk för mistral, blir den för stark blir det ingen flygning. Tisdag ska det bli fint sägs det.
I Frankrike finns en stark tradition av hemmabyggnation av flygplan. Det här är dock inget flygetyg utan en trailer (obs hjulet under "vingen") som utvecklats till skräddarsydd hangar för en MCR, nästan samma sort som XZI.
I den franska hemmbyggartraditionen ingår att försöka konstruera så originella plan som möjligt. Mignets Pou-Du-Ciel var möjligen början till detta och ett sentida andligt barnbarn är denna Orion med mittmotor och aktersnurra. Fin sikt verkar det som men inte så lämplig som bogserplan. Kärran saknar som synes propeller och den är full med verktyg och färgburkar så den flyger nog inte särskilt snart, om någonsin. Konstruktören förolyckades när han demonstrationsflyg sitt plan, inget gott tecken rent allmänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar