söndag 9 december 2012

Advent

Här är första, andra och tredje luckan i GSFKs egen adventskalender. Den fjärde har klarat sig och sitter oskadd kvar på TVS. Lite luckskador hör väl till normalt slitage på ett segelplan. Innan vi tog bort plintarna med styrningarna för hangardörrarna var det nog fler luckor som skadades för de stack upp precis lagom högt.

På tal om byggaktivitet så var det våfflor förra lördagen och det blir lussefika med glögg kommande lördag, 15/12. Byggverksamheten börjar 10.00 som vanligt, fikat blir när vi förtjänat det.
Advent är ju en tid av andäktig väntan och inte minst så för oss segelflygare. När vintersolståndet passerat kan man ju åtminstone börja längta efter våren. Tills dess gäller det att ta varje chans och när luckorna var plastade hade molnen skingrats och det var en strålande vinterdag. Här startar Peter O med UDV. Snön  på banan var 5-10cm tjock men väldigt lätt så det var inga större problem att komma i luften. I skrivande stund snöar det i Göteborg så vi får se om det banan förblir flygbar.
Själv tog jag en tur med Erik Tunared. Med en co-pilot blev det tid att ta lite egna kort, här syns att det var lite segare att komma i luften med två ombord, snön låg lite tjockare i höjd med hangarerna.
Till sist hittades det på något gott skäl att värma upp fältbilen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar