söndag 12 februari 2012

Labour days

Förra helgen var det kallt ute och tomt inne. Denna lördag var det fortfarande kallt ute men en himla massa folk överallt. Janusens ena vinghalva blev bearbetad och dagen efter helt klar efter att Odd lagt på tredje lagret vax. Tre vinghalvor kvar, förhoppningsvis utan behov av plastjobb.

Tyvärr fanns det gnagmärken på några slangar i ASK:n, hoppas de små odjuren inte varit i bakkroppen och härjat.

 Det största hände dock dagen innan när bodarna från Tokebacka under segelflygchef Lennarts vakande blick transporterades till fältet. Ett tidigare försök fick avbrytas för att tjälen inte var djup nog så lastbilen körde fast, men i fredags gick det bra.
 Såhär blev det, precis som i datormodellen. Som synes luter de lite hit och dit, upplagen behöver förbättras men material till det fick vi också med från Tokebacka.

När översynen av planen är klar och det blivit lite varmare ska bodarna snyggas till och inredas. Veckan efter midsommar kommer ett tjugotal ungdomar på läger och då måste allt vara klart.
Tur att söndagen väder inte kom redan i lördags för då hade nog inte mycket blivit gjort utan alla hade gottat sig i solen på ljugarbänken istället. Veteranflygarna var ute och luftade Cuben men tyvärr hade markhöjningen slagit till så Groben stod ohjälpligt hangarerad.

När Patrik och undertecknad stod i förrådet och sorterade gamla färgburkar hördes ett väsande utifrån. Stora mängder huggormar som kom fram för att sola sig? Nej, det var en ispropp i vattenutkastet som smält och släppt fram vattnet. Tur att vi var där när det hände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar