söndag 26 februari 2012

Camera inte längre obscura

Eder s.k. bloggares kamera tröttnade på livet häromveckan. Det går förstås att blogga utan bilder men det är så lätt att slänga upp några bilder och skriva lite om dem. Ja, jag är lat!

Så idag bidde det en ny kamera. Dubbelt så bra, hälften så stor och hälften så dyr som den gamla. Nästan som på beställning poserade några av årets första cumulus för de första bilderna med nya kameran.
Den mesta aktiviteten var dock inomhus. Här reviderar Anette och Malin räkenskaperna inför årsmötet om tre veckor, lördagen 17/3 alltså. Klockan 10:00 i klubbstugan som vi gjort de senaste  åren.
Här är årets elever i full färd med att lära sig allt om segelflyg.
Flögs gjorde det också, förutom att vädret var vackert var fältet fruset, efter en kall natt var det hårdare än i lördags. När Groben skulle in i hangaren visade sig spännvidden vara några cm för stor och vingspetsen drog det kortaste strået vid kontakten med hangaren. Fortsättning följer nedan...
Här är hörnan för hantering av pappersjobb och instrument. Inga slabbjobb hör alltså! Hyllorna ska innehålla dokumentation, instruktioner och flygplanspärmar för plan i verkstaden, samt instrument på väg in eller ut. Lödstation och andra verktyg och reservdelar för elektronik och pneumatik kommer också att finnas här.
ASK:ns vingar bars ut till hangaren och in kom istället XL med benäget bistånd av eleverna. En ASW 20 vill också in men det bör inte vara något problem att få ni en så liten maskin, under XL:s vingar kanske...
Skämt åsido, yttervingarna behöver bara polishas och vaxas så de blir inte långvariga.
Hu så hemskt, Frankensteins vingspetsljuskåpa! Delar samlade från ett öde flygfält har av en galen vetenskapsman medelst Acrifix 106 sammanfogats till en vederstygglig travesti på en flygplansdel. Med några stopphål, lite Acrifix 190 här och var, några blixtnedslag, ett galet skratt och en puckelryggig assistent kanske den kan göra tjänst tills en ny anländer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar