tisdag 3 april 2012

Sibirien

Förra helgen i Alingsås var rena rama Sibirien efter Madeira. Helgen innan lär varit mildare och den stora 5x3m gräsarmeringen kom då på plats, huvudsakligen Per Gs förtjänst sägs det. Resten av plattorna levererades igår kväll så nu kan resterande 3 platser göras klara, de bitarna är 5x1m så hälften av jobbet är redan gjort. Vitsen med armeringen är på kort sikt att komma över leran innan gräset tagit sig och på lång sikt att det ska vara enkelt att ut och in planen även när marken är mjuk. En vits till är att makadammet närmast hålls på plats. Många vitsar där men så är det i Göteborgs SFK...
Byggsäsongens sista pul? Med isande vindar och total fallskärmsbrist kändes inomhus bäst så det blev lagning av en gammal (ärvd) skada på Janusens huv. Reparationen blev klar i går kväll så nu återstår bara deviering av kompass och signering av diverse dokument så är Janusen, LS 8an och ASW 19en helt flygklara. ASKn blev klar efter en oväntat plågsam devieringsövning. Deviationen var 30 grader så felsökning vidtog. Efter en del om och men visade det sig att elvarion var boven. En rockad med den mekaniska varion fick deviationen inom rimliga gränser men kalla fingrar fumlade ner en instrumentskruv under durken. En halv miljon skruvar och lite hjälp från Peter senare var allt äntligen klart. Så nu finns det flygplan, fallskärmar och bensin. Väderprognosen för påskhelgen ser sådär ut men det är april så vadsomhelst kan hända. Just nu finns det bogsör lördag t.o.m. söndag uppsatt på schemat och Peter är uppsatt som lärare hela söndagen så passa på att göra kontrollstart/PC om du behöver det. Lite fler segelflygledare i schemat skulle också vara bra.

Lennart har snickrat sängar i bodarna. Materialet kommer till stor del från de gamla sängarna så det kostar inte så mycket pengar. Tid kostar det så titta på Äntligen hemma, Grand designs och alla andra hemförbättringsprogram på TV, greppa såg och hammare och passa på att träna inför de egna projekten hemma.
Måndagskvällen ägnades åt Nimbusen. Sista demonteringen var att dra av svänghjulet och Peter hade lånat ihop en avdragare som tillsammans med lite värme fixade detta. Här syns den gamla statorringen med spolar för generatorn och tändningen. Skallen på en av skruvarna var lite stukad, Hulken hade väl dragit åt den och låsbrickorna ska bytas så det bidde en till beställning att skicka till herrarna Schempp och Hirth.

Det hela blir säkert bra men första starten blir det flygsläp. Kommer alla delarna fram i tid ser det ut att kunna bli premiär helgen efter påsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar