onsdag 23 november 2011

När katterna är borta...

 ...tycks klubbmedlemmarna inte dansa likt råttor på borden utan jobba flitigt! Medan större delen av styrelsen frotterade sig med segelflygare från rikets alla sidor och hörn släpades Groben till bygglokalen för montering av motor och årsöversyn.

Framsteg har också rapporterats på bygglokals-fronten, inga bilder dock. Eder sk. bloggare ser i alla fall fram mot helgen, riva väggar (om några är kvar) är kul på ett destruktivt sätt.

Billingehus var sig likt, en ASH31 och en Discus II tillsammans med diverse prylar i Bergakungens sal, fika, lunch, middag, föredrag, prisutdelning.

Alla har väl läst "Riktigt Segelflyg"? Nu finns "Riktigt Segelflyg II/55", som vanligt skriven av exil-GSFK:arna Bertil Olsson och Gösta Arvastson. Helt oumbärlig i den litteräre segelflygarens bokhylla. Den kanske inte finns i en bokhandel nära dig men prova att maila Bertil, han finns i medlemsmatrikeln på vår hemsida.

Mest inspirerande på Billingehus var nog Brian Spreckleys föredrag om coachning.

De svenska orden träning, handledning eller instruktion passar inte så bra som det svengelska så jag får falla till föga och använda det senare. Vi fick en ganska djup utläggning bland annat om skillnaden mellan instruktion, lära ut färdigheter, och coachning som handlar om att förbättra färdigheter. Det som slog an mest på mig var att man ytterst måste ha en filosofi med sitt segelflygande för att kunna utveckla det. Undrar om man likt Diogenes måste bo i en tunna för att kunna filosofera ordentligt? Isåfall skulle jag kunna tänka mig att bo i en sådan här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar